ADANA / SEYHAN - Turgut Reis İlkokulu

2023-2024 eğitim öğretim yılı öğretmen -veli görüşme saatleri çizelgesi

Ağu

Okulumuzda başarılı ve fedakarlık dolu unutulmayacak  çalışmalara imza atan öğretmenlerimizden Raziye ŞAHİN emekli olarak ve Şefika Betül CUYDUR tayini çıkarak aramızdan ayrıldılar. Bu vesileyle Turgut Reis İlkokulu Ailesi olarak aramızdan ayrılan kıymetli öğretmenimize sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

Haz

Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış olan çocukların hazır bulunuşluk düzeyini artırmak ve onların ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla ilgi (a) Yönetmeliğin 6'ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi ile 82'nci maddesi hükümleri doğrultusunda okul öncesinde yaz okulları açılacaktır. 2020-2021 eğitim öğretim yılıyla sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikle kaydedilmesi şartıyla, imkânları uygun olan okullarda okul öncesi eğitim almış olan çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilir. Yaz okulu, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere açılacaktır.

Nis

İYEP ilkokullarda yetiştirme programı anlamına gelir. 3. sınıfa devam eden, önceki eğitim öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarında yer alan ve İYEP kapsamında belirlenen kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin bu kazanımlara ulaşmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen bir programdır.

Okulumuzda İYEP programı, 12/04/2021 pazartesi gününden itibaren Pazartesi, Salı, Perşembe, Cuma günleri 1 ders, Çarşamba günleri ise 6 ders olarak yapılacaktır.

Mrt

22 Mart tarihi, 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ilan edildiğinden bu yana Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünya Su Günü kapsamında okulumuz 1 - D sınıfı öğrencileri İbrahim TUNÇ ve Samet BOZKURT tarafından yapılan resimleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

SU HAYATTIR!